Töltött káposzta

FőoldalHúsos ételFőfogásTöltött káposzta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Töltött káposzta hozzávalói:

  • Töltött káposzta
  • Töltött káposzta

Töltött káposzta elkészítése:

Az apróhúsból, a szalonnából, a rizsből és a tojásból a szükséges fűszerekkel készítsünk rizses-húsos tölteléket. A savanyított káposztalevelek középső vastag erét vágjuk ki, hogy könnyen hajlíthatóak legyenek. Minden levél keskenyebb végére helyezzünk egy kisebb kupac tölteléket, majd azt göngyöljük bele a káposztába. A szabadon maradó levélszéleket hajtogassuk be a henger két végén, ez tartja majd egyben a csomagot. (A levélmaradékokat vágjuk csíkokra, s adjuk a többi savanyú káposztához.) Egy nagyobb fazékban kevés zsíron pirítsuk meg a maradék finomra vágott vöröshagymát, s a tűzről lehúzva keverjünk el benne egy evőkanálnyi pirospaprikát. (Mehet még bele egy-két gerezdnyi tört fokhagyma is.) Adjuk hozzá a savanyú káposzta kétharmadát, arra helyezzük el a töltelékeket, borítsuk be a maradék aprókáposztával, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen elfedi. (A vízhez keverhetünk káposztalét is.) Ha kell, sózzuk, s lassú tűzön főzzük (kb. 1-2 óra hosszan), amíg a töltelékek is meg nem puhulnak. Ekkor a töltelékeket szedjük ki, s a visszamaradt káposztát a tejföl feléből készített habarással "sűrítsók be". (Kevés lisztet használjunk, mivel a lének nem szabad "tapinthatóan" sűrűvé válnia!) Tegyük vissza a töltelékeket, s még egyszer alaposan forraljuk össze az egészet. Tálaláskor a maradék tejfölt kínáljuk hozzá.

Egy finom töltött káposzta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2576 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei