Töltött kenyér

FőoldalElőételTöltött kenyér

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Töltött kenyér hozzávalói:

  • Töltött kenyér
  • Töltött kenyér elkészítése:

    A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A paprikát 10 percig grillezzük, majd meghámozzuk, és a húsát vékonyan felszeleteljük. A zellerszárat 1 cm széles karikákra vágjuk. A hagymákat felkarikázzuk. A zellert és a hagymát 1 evőkanál olajban megfuttatjuk. Megsózzuk, majd 2 evőkanál vizet öntünk rá, és állandóan kevergetve 10-12 percig pároljuk. A hagymát és a zellert kivesszük, és a zsiradékban 5 percig pároljuk a paprikát. A tojásokat kettévágjuk, a paradicsomokat lecsöpögtetjük. A húslevest felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a bazsalikomot és a zselatint. A kenyeret hosszában kettévágjuk, a közepét kikaparjuk, ügyelve, hogy kb. 1,5-2 cm vastag rész maradjon a szélein. Az egyik kenyérbe 1 evőkanál olajat öntünk, megtöltjük paprikával, zellerrel és hagymával, majd 3 szelet ajókával befedjük. 2 evőkanál zselével meglocsoljuk, rátesszük a fél tojásokat, majd a szeletekre vágott paradicsomot, végül 2 evőkanál zselét rakunk rá. A maradék olajat a másik kenyérbe öntjük, és ugyanúgy rétegezzük bele a tölteléket. Mindkét kenyeret 5 percre hűtőbe helyezzük. A jól lehűlt kenyereket egymásra rakjuk, és kissé összenyomjuk. Folpackba csomagoljuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

    Egy finom töltött kenyér ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 4150 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei