Töltött sütőtök hússal

FőoldalHúsos ételFőfogásTöltött sütőtök hússal

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Töltött sütőtök hússal hozzávalói:

  • Töltött sütőtök hússal
  • Töltött sütőtök hússal elkészítése:

    A rizst megfőzzük. A sütőtököket megmossuk, tetejüket levágjuk, a magokat eltávolítjuk. A sütőtökhúst úgy szedjük ki, hogy kb. 1-2 cm vastag fal maradjon. A tök belsejét enyhén sózzuk. A sütőtökhúst lereszeljük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, majd a forró olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és megsütjük. A megfőtt rizst és a darált tökhúst is hozzátesszük és rövid ideig tovább pároljuk, hogy az ízek összeérjenek. Sózzuk, borsozzuk és a paprikával ízesítjük, majd beletöltjük a tökökbe. A tojásokat, a tejszínt és a tejet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a megtöltött sütőtökök tetejére öntjük. Alufóliával letakarjuk és 175°-ra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük Tálalás előtt a tetejüket megszórjuk sajttal.

    Egy finom töltött sütőtök hússal ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2025 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei