Töltött tök

FőoldalHúsos ételFőfogásTöltött tök

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Töltött tök hozzávalói:

  • Töltött tök
  • Töltött tök elkészítése:

    A megmosott tököt hámozzuk meg, hosszában vágjuk ketté, a magjait (a szivacsos állománnyal együtt) kaparjuk ki, s a fél tököket kívül belül sózzuk meg. A zsemlét 1-2 percre áztassuk be a tejbe, majd csavarjuk ki, s dolgozzuk össze a darált hússal, a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, s közben sózzuk, borsozzuk is a tölteléket. A masszát töltsük a fél tökökbe, majd azokat tegyük kivajazott tepsibe, öntsünk alájuk egy kis vizet (ha van, inkább csontlevet), s forró sütőben lefedve pároljuk, amíg a tök meg nem puhul. Ha kész, öntsük le kapormártással, s még néhány percre - immár fedő nélkül - tegyük vissza a forró sütőbe.

    Általában párolt rizzsel szokás tálalni.

    Egy finom töltött tök ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2339 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei