Túrófánk

FőoldalTésztaételFőfogásTúrófánk

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Túrófánk hozzávalói:

  • Túrófánk
  • Túrófánk elkészítése:

    A tehéntúrót szitán áttörjük, a liszttel, a vajjal, a tojások sárgájával eldolgozzuk úgy, hogy el[ször a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Sóval ízesítjük. Lisztezett gyúródeszkán 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk. Forró zsírban világosbarnára megsütjük.

    Zsírját jól lecsepegtetve, tálra rendezzük, porcukorral meghintjük. Forrón tálaljuk.

    Egy finom túrófánk ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2758 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:




    Laceee (2015/11/21):
    Kedves recept író. Kezdő "konyházó" vagyok, ezért pontosan követve a leirast, elkészítettem a fankot. BORZALMAS LETT! Gyanús volt már a 250g vajnál a történet l, végül a kukában landolt.

    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei