Túrógombóc

FőoldalDesszertÉdesTúrógombóc

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Túrógombóc hozzávalói:

  • Túrógombóc
  • Túrógombóc elkészítése:

    Az elmorzsolt túrót alaposan dolgozzuk össze a búzadarával, a tojások sárgájával és egy kis sóval. A masszát pihentessük, amíg a dara a nedvességtől meg nem duzzad. Ekkor lazán keverük hozzá a tojások nagyon keményre felvert habját, majd vizes kézzel formázzunk belőle gombócokat, és azokat lobogó sós vízben főzzük ki. A zsemlemorzsát pirítsuk meg kevés olajon, és a kész gombócokat ebbe forgassuk. Simára kevert langyos tejföllel meglocsolva és esetleg cukorral meghintve tálaljuk.

    Egy finom túrógombóc ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2342 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei