Túrós batyu

FőoldalDesszertÉdesTúrós batyu

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Túrós batyu hozzávalói:

  • Túrós batyu
  • Túrós batyu elkészítése:

    A kelesztett tésztát kinyújtjuk és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. A túrót a többi hozzávalóval elkeverjük, és egy kanállal minden tésztanégyzet közepére teszünk belőle egy adagot. A négy sarkát felhajtjuk, és - egy csepp vizet vagy tejet használva ragasztónak - egymáshoz tapasztjuk. A batyukat egymástól távolabb sütőlemezre helyezzük, kelesztjük, majd középmeleg sütőben megsütjük, miközben időnként cukros tejjel megkenjük.

    Túrós batyu tippek:

    Tészta:
    50 dkg simaliszt
    10 dkg cukor
    6 dkg vaj
    1 dkg só
    1 tojás
    2,25 dl tej
    3 dkg élesztő

    Egy finom túrós batyu ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Guitarmaker

    Teljes név: Benkő Gábor

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 1932 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei