Tyúkhúsleves

FőoldalLevesTyúkhúsleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Tyúkhúsleves hozzávalói:

Tyúkhúsleves elkészítése:

A tyúkot megtisztítjuk, megmossuk és 2.5 l hidegvízben feltesszük főzni. Az esetleg keletkező habot szűrőkanállal leszedjük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a vöröshagyma és a fokhagymagerezd héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le. A paprikát hosszában kettévágjuk és magházát eltávolítjuk. Bezöldségeljük a készülő levesünket. Megsózzuk és hozzáadjuk az egészborsot és a szárnyas esszenciát. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.Közben egy kevés levesben kifőzzük a kedvünkre való levestésztát, és a cukorborsót. A levest leszűrjük, a tyúkhúsból kifejtjük a csontokat, felszeleteljük a zölségekkel együtt, levesestálba rakjuk, hozzáadjuk a levestésztát, cukorborsót és a leszürt felforralt húslevest. Apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük a tetejét.

Egy finom tyúkhúsleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1612 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei