Ünnepi Dió torta

FőoldalDesszertÉdesÜnnepi Dió torta

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 12 személyre

Ünnepi Dió torta hozzávalói:

  • Ünnepi Dió torta
  • Ünnepi Dió torta elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét csipet sóval cukor felével kemény habbá verjük,hozzáadjuk a maradék cukrot, az olajat , a sütőport, a diót, a vizet és végül a lisztet óvatosan beleforgatjuk. Előmelegitett sütőben 175 fokon alul felül sütésen sült 25 percig. Ezt a piskótát ...kétszer sütöttem meg a fölső emeletet kockára vágtam ki.



    Diókrém : A tejet a cukrokkal és a citromhéjjal összefőzzük. Forrás előtt hozzáadjuk először a lisztet, majd a diót, utána összefőzzük. Kihűlés után kicsit langyos állapotban hozzákeverjük a margarint. Megtöltjük vele a tortát.



    Vajkrém : 20dkg porcukrot 25 dkg puha rámával,pici dió aromával,csipet sóval nagyon habosra kikeverjük. Megkenjük vele mind két torta külsejét, hagyjuk dermedni 2 órát hűtőben, beborítjuk fondantal díszítjük

    Egy finom Ünnepi dió torta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: szalokinevarkonyi.rita

    Teljes név: Szalókiné Várkonyi Rita

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 2658 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:




    szalokinevarkonyi.rita (2012/07/23):
    Köszönöm szépen. A profitól messze vagyok,szeretek sütni :)
    Tonex (2012/07/23):
    Jól néz ki! A Rita nagyon profi!

    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei