Vadas

FőoldalHúsos ételFőfogásVadas

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Vadas hozzávalói:

  • Vadas
  • Vadas elkészítése:

    A húst megmossuk, és kb. ujjnyi, vagy kicsivel vékonyabb szeletekre vágjuk. A hagymát a forró olajon pirítani kezdjük. Mikor elkezd színesedni, akkor a hússzeleteket rátesszük, és mindkét oldalukat fehéredésig sütjük. A zöldségeket megtisztítjuk, és karikára vágjuk, majd a kifehéredett hússzeletekre dobjuk, a babérlevéllel, a mustárral és a sóval-borssal együtt. Lefedve, lassú tűzön pároljuk, míg a hús meg nem puhul. Ez függ a hústól is, de egy órát legalább rá kell szánni, ha nem többet. Időnként az elpárolgott levét vízzel utána öntjük. Ha a hús megpuhult, akkor kiszedjük egy tányérba, és a babérlevelet megkeressük, azt is kiszedjük. A répaszeleteket botmixerrel összeturmixoljuk, majd a tejföllel besavanyítjuk. (ha nem elég sűrű, akkor lehet habarást is készíteni) Ha ezzel megvagyunk, akkor visszatesszük a húst a szaftba, és még egy kicsit rotyogtatjuk. Főtt tésztával, vagy zsemlegombóccal, esetleg burgonyafánkkal tálaljuk.

    Egy finom vadas ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2263 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei