Vegyes sajttál sajttekerccsel

FőoldalElőételVegyes sajttál sajttekerccsel

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Vegyes sajttál sajttekerccsel hozzávalói:

  • 10 dkg vaj
  • 2 db főtt tojás
  • 1 teáskanál mustár
  • 1/4 csokor petrezselyem
  • 1 doboz paprikás sajt
  • 2 gerezd fokhagyma krém
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 5 szelet gépsonka
  • 5 szelet edami sajt
  • 2 db főtt zöldspárga
  • 1 db paranyica sajt
  • 10 dkg hóvirág sajt
  • 25 dkg márványsajt
  • Díszítéshez
  • 1 fej saláta
  • 1 csomag ropi
  • 5 dkg dió
  • 8 szem málna
  • 2 db alma
  • őrölt bors
  • Vegyes sajttál sajttekerccsel
  • Vegyes sajttál sajttekerccsel elkészítése:

    A vajat habosra keverjük, elfelezzük. A főtt tojásokat szitán áttörjük, a vaj felével összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a mustárral ízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A paprikás sajtot először magában, majd a vaj másik felével keverjük habosra. A zúzott fokhagymával és a paprikakrémmel ízesítjük. A sonkaszeleteket egymás mellé fektetjük, a paprikás krémmel egyenletesen megkenjük. A főtt, lecsöpögtetett spárgát hosszában a közepére helyezzük, föltekerjük. A sajtszeleteket is egymás mellé fektetjük, a főtt tojásos krémmel megkenjük, a sonkás tekercset ráfektetjük, föltekerjük. Folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük néhány órára, hogy megdermedjen, mert csak így lehet majd fölszeletelni.A parenyica sajtot szalagjára bontjuk, majd összetekerjük, és fatálra tesszük. A Hóvirág sajtot fölszeleteljük, ahogyan a márványsajtot is. A sajttekercset kicsomagoljuk, majd forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. A salátát leveleire bontva megmossuk, leszárogatjuk, s a fatálra rakjuk, a sajtszeletekkel meg a sajttekerccsel együtt. Ropival, dióval, málnaszemekkel és "kihúzott" almával díszítjük. Utóbbi úgy készül, hogy nagyjából az alma közepén, kb. 2 milliméter hosszúságban, balról is, jobbról is 45 fokos szögben, nem túl mélyen a gyümölcs húsába vágunk. Ugyanezt a vágást megismételjük, csak kb. 3 milliméterrel kijjebb, az előző szelet mentén. Így folytatjuk még három vagy négy alkalommal. Ha végeztünk, a szeletkéket felfelé csúsztatjuk "kihúzzuk". Ez a cifra alma a sajttál egyik fő dísze.

    Egy finom vegyes sajttál sajttekerccsel ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2653 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei