Zabkorpa keksz gyümölcsökkel

FőoldalDesszertÉdesZabkorpa keksz gyümölcsökkel

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zabkorpa keksz gyümölcsökkel hozzávalói:

  • Zabkorpa keksz gyümölcsökkel
  • Zabkorpa keksz gyümölcsökkel elkészítése:

    A zabkorpát leforrázod 2,5 dl édesítős tejjel, Ha kihűlt egy kemény massza lesz belőle. Ebbe egy tojás, 8-10 dkg light margarin, fél sütőpor. Ez az alaprecept. Ezt szoktam dúsítani, így mindig más lesz az íze: Egy ek. kakaó vagy kókuszreszelék, citromhéj plusz citromlé, apróra vágott egy két marék dió vagy mogyoró vagy aszalt gyümölcsök. Határt csak a fantázia szab. Szerintem jó lehet úgy is, ha párolt reszelt almával forrázod le, és bele fahéjat. Meg is próbálom legközelebb. Szóval mindezeket összegyúrni, vizes kézzel góbócokat azt kilapítva sütőpapíron kis pogácsaféléket sütni. Kb 10-15 perc a sütőben. Mindegy a massza sűrűsége, volt, hogy kanállal kellett a tepsibe raknom úgy is isteni lett. De ha híg lehet sűríteni zabpehelyliszttel. Az aszalt gyümölcsök tárháza kifogyhatatlan, ezért bármit kedvünk szerint beletehetünk. A nagyobbakat aprítsuk fel, úgy jobban eloszlik a kekszekben.

    Egy finom zabkorpa keksz gyümölcsökkel ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Freya

    Teljes név: Topor Erika

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 3632 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei