Zöldséges burgonyagombóc leves

FőoldalLevesZöldséges burgonyagombóc leves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zöldséges burgonyagombóc leves hozzávalói:

  • Zöldséges burgonyagombóc leves
  • Zöldséges burgonyagombóc leves elkészítése:

    A megtisztított sárgarépát, gyökeret apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben megfozzük. A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és átpároljuk, hozzákeverjük a pirosaranyat és felengedjük a fott burgonya levével. Ezután vizet adunk hozzá, és puhára fozzük. A megfott burgonyát forrón áttörjük, kihutjük, majd a liszttel, a tojással és kevés sóval jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belole, amelyeket a levesalapba teszünk és készre fozzük. Ízlés szerint sóval ízesítjük, borssal fuszerezzük. Tejfölösen is készíthetjük.

    Egy finom zöldséges burgonyagombóc leves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2232 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei