Zöldséges rizottó

FőoldalFőfogásEgytálételZöldséges rizottó

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Zöldséges rizottó hozzávalói:

  • Zöldséges rizottó
  • Zöldséges rizottó elkészítése:

    A leveskockát 1 liter vízben feloldjuk. A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, majd vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, és karikákra szeljük. A rizst alaposan megmossuk. A cukkínit megmossuk és héjastul ujjnyi vastag szeletekre, vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összetörjük. Elkészítése: 1. A paprikát az olaj felén kevergetve 3-4 percig pároljuk, majd szűrőlapáttal kiszedjük és félretesszük. 2. A hagymát a serpenyőbe tesszük, és lassú tűzön megpároljuk. A rizst beleöntjük, erős tűzön 2-3 percig kevergetjük. A húsleves negyed részét ráöntjük, és 5 percig forraljuk. 3. A maradék levest apránként ráöntjük, és fedő alatt, lassú tűzön az egészet puhára főzzük, majd a kardámommal és a fokhagymával ízesítjük. 4. Közben másik edényben a cukkíni szeletek mindkét oldalát a maradék olajon megsütjük. 5. A cukkínit és a paprikát a rizzsel összekeverjük, borsot őrölünk rá, és még 5 percig a tűzön hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek (Akkor jó, ha a rizs a nedvességet teljesen magába szívta.) Forrón tálaljuk.

    Egy finom zöldséges rizottó ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 5037 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei